Na 4-6 porcií konfitovaného bažanta budeme potrebovať:
- 2ks bažanta
- 1kg husej/kačacej masti
- 4ks bobkový list
- pár guličiek nového korenia
- pár guličiek borievky
- soľ
Na brusnicovú omáčku budeme potrebovať:
- cca 300g brusníc (ideálne čerstvé, ak nie sú čerstvé tak mrazené)
- vanilkový struk
- nové korenie
- borievku
- 2 lyžice medu
- šťava a kôra z jedného pomaranču
- 150ml vody
Na karamelizovanú cibuľu budeme potrebovať:
- 2 veľké cibule
- 50ml balzamikového octu
- lyžicu medu
- trochu výpeku z bažanta
Na lokše potrebujeme:
- 1kg zemiakov uvarených v šupke ideálne varný typ C
- 300g hladkej múky + ďalšia na pomúčenie
- soľ
Uvarené zemiaky nastrúhame najemno a spolu s múkou vypracujeme kompaktné cesto. Z cesta postupne odkrajujeme jednotlivé porcie lokší, ktoré na pomúčenej drevenej doske vyvaľkáme do tenka. Vyvaľkané lokše opekáme nasucho na panvici a potierame výpekom z bažanta a plníme natrhaným bažantím konfitom a omáčkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat