pondělí 4. února 2013

Nebojte sa domácej majonézy

Aj vy sa bojíte prípravy domácej majonézy ako čert kríža? Zahoďte obavy, je to oveľa jednoduchšie ako si myslíte. Bude vám stačiť obyčajný tyčový mixér, vyššia nádoba, vajíčko, olej podľa chuti, trochu horčice, soľ a korenie. Do nádoby rozklepneme vajíčko, osolíme, okoreníme, pridáme lyžicku horčice a zalejeme približne 150ml oleja. Do zmesi ponoríme mixér, zapneme na plný výkon a pomaličky mixér dvíhame. Uvidíme ako začina majonéza krásne hustnúť. Mixérom sa vrátime opäť na dno a zase ho pomaly začneme dvíhať. Toto pár krát zopakujeme až kým majonéza nebude mat krásnu hustú konzistenciu. Potom môžete majonézu ľubovoľne ochutiť. Okrem klasickej tatarskej omáčky, kde do majonézy pridáte najemno nakrájané kyslé uhorky a cibuľku odporúčam vyskúšať pomarančovú prípadne koriandrovú majonézu, ktoré sa skvele hodia k pečeným mäsám. 

Žádné komentáře:

Okomentovat