pondělí 4. února 2013

Vladimír Tetur - Rulandské modré 2008 barrique


Vinárstvo Vladimír Tetur bolo založené roku 1992 vo Veľkých Bíloviciach. Momentálne obhospodaruje 11ha vlastných viníc a zároveň nakupuje hrozná od dodávateľov výhradne z Veľkých Bílovíc.
A teraz po krátkom predstavení vinárstva poďme priamo k vínu. Krásna plná slinnozbiehavá vôňa plná nasladlej korenitosti, škorica, biele korenie, nové korenie, jemný dotyk vanilky zo sudu. Po chvíli sa víno rozvonia do krásnej ovocnosti poriadne vyzrelé lesné ovocie, čučoriedky nakladané v nejakom likére. Ale stále aj po tom ako víno bolo takmer 2 dni otvorené je stále cítiť jemnú animálnosť, ktorá sa ďalej prejavuje aj v chuti.
Chuť plná, harmonická krásne korenistá s príjemným ovocným nádychom, sud je krásne zapracovaný vôbec v ničom neruší, stále aj príjemné kyselinky, jemná horčinka v dochuti, ktorá je stredne dlhá.
Podľa môjho názoru nadpriemerný moravský pinot, ktorý sa hodí k rôznym úpravám hovädzieho, prípadne by zniesol aj nejaké výraznejšie syry. Archivačný potenciál odhaduje aspoň do roku 2015-2017.

Žádné komentáře:

Okomentovat